سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شغل انبارداری چیست و مناسب چه افرادی است؟


           کار انبارداری یک شغل مهم و پرمسؤلیت است مسؤلیت انبارداری را نباید در اختیار اشخاص ناوارد به انبارداری مانند سرکارگر یا سرپرست کارگاه محول نمود. بنابراین به امور تدارکات انبارداری و امور مربوط به ذخایر و انبار کردن باید اهمیت بسیاری داده شود . 

تعریف انبار:

انبار به محل یا فضایی گفته می شود که بر اساس یک سیستم طبقه بندی صحیح، مواد اولیه، کالای نیم ساخته، محصول ساخته شده، با فرآیند های مختلف صنعتی بازرگانی در آن نگهداری می شود.

انبارداری:

عبارت است از دریافت جنس یا کالا از خارج و نگهداری آنها با توجه به قوانین انبارداری که باعث سهولت در تحویل دادن ( حواله ) و تحویل گرفتن (رسید) با کمترین وقت و نیروی مورد نیاز باشد و رسانیدن اجناس و کالاهای مورد نیاز قسمت ها یا خریداران به آنها در حداقل وقت ممکن براساس مدارک و ضوابط قانونی.

تعریف انباردار:

کلیه موجودی های مواد باید تحت اختیار و ابواب جمعی یک انباردار مسؤل باشد. این شخص باید تجربه کافی در روش های انبارداری داشته، لیاقت و کفایت اداره عملیات انبار را دارا باشد، در امانت و درستی او تردیدی نباشد و بتواند افراد تحت سرپرستی خود را به خوبی اداره کند.

کار انبارداری یک شغل مهم و پرمسؤلیتی است. اجناس و موجودی های انبار باید تحت اختیار یک انباردار مسؤل باشد. اگر چه اجناس یکی از مهمترین عوامل هزینه است که به طور متوسط 55 درصدهای تمام شده کالای ساخته شده را تشکیل می دهد. به همین جهت است که مؤسسات صنعتی تا حدودی مجهز برای تدارک و خرید و انبار کردن مواد خواهد بود.

مواردی که یک انباردار باید به آن توجه داشته باشد:

  1. ارتباط با مشتریان بیرونی
  2. تماس با دیگران 
  3. مذاکرات رودررو
  4. کار با گروه یا تیم

 

 شخصیت شناسی شغل انباردار

کمک انباردار:

کسی است که علاوه بر مهارت کار انبار می تواند از عهده کنترل کالاهای ورودی به انبار، جابجایی و چیدن آنها، انبار گردانی، دادن اطلاعات به واحد سفارشات و تحویل کالاهای امانی و رعایت اصول و مقررات انبارداری برآید.

تجهیزات مورد نیاز یک انباردار:

  1. نرم افزار انبارداری برای مدیریت انبار
  2. دارایی های ثابت و جاری در سطح متعارف واحد

شرایط محیط کار

دشوارترین جنبه انجام وظایف در این شغل ثبت دقیق و صحیح اطلاعات انبار، کالاها و مشخصات کالا و اجناس خریداری شده که سهل انگاری در انجام آن منجر به وارد شدن خسارت و ضرر و زیان مالی به کسب و کار می باشد.

مواردی که یک انباردار باید بداند:

دانش خدمات مشتریان و پرسنل, دانش ریاضیات, زبان فارسی ,نظارت و مدیریت امنیت,سلامت عمومی, 

مهارت سخن ورزی, گوش دادن فعالانه, جهت دهی به خدمات ,درک اجتماعی, هماهنگی, کار با کامپیوتر ,طبقه بندی و کدینگ کالا